Ügyfélszolgálat H-P 8-16 óráig +3652219400 info@vilagitasok.hu

LED szalag CRI95 színvisszaadással

LED szalag CRI95 színvisszaadással

Új magas színvisszaadási indexű LED szalagok érkeztek, melyek a tárgyakat megvilágítva, pl. ruhák, ékszerek, étel, az eredeti színét adja vissza megvilágítva is.

színvisszaadás alatt, a fényforrás sugárzásának azt a hatását értjük, hogy a fényforrással megvilágított tárgyak színe hogyan változik meg ahhoz képest, amikor ugyanezen tárgyakat referencia sugárzóval világítjuk meg. A megállapodás szerinti referencia sugárzóval észlelt színhez képest tapasztalt színeltolódás mértéke a színvisszaadás. A színvisszaadási index, röviden CRI (Color Rendering Index) azon képességét méri, hogy különféle tárgyakat megvilágítva vele, mennyire képes azok színét visszaadni.

LED szalag CRI95

A CRI érték minél magasabb, annál jobb minőségű a fény, jellemzően annál szélesebb spektrumú fényt állít elő lámpánk. Fontos megjegyezni, hogy a színhőmérsékletnek nincs köze a színvisszaadáshoz. A LED chipek ára és minősége már eljutott arra a szintre, hogy elérhető árszintre csökkentek a magas CRI értékkel rendelkező fényforrások és lámpák is. A magas színvisszaadási indexű led szalagok 3 színhőmérsékletben is elérhető, meleg fehér, természetes fehér és hideg fehér színben. 

További hírek