CO201A 2-5 munkanap 24 hó  Gyártó: Tracon »

Szén-monoxid (CO) érzékelő CO201A

Akciós!
Az akció időtartama: 2021-10-11 - A készlet erejéig.
  CO gáz koncentráció 30 ppm 50 ppm 100 ppm 300 ppm EN 50291 szabvány követelménye…
11 280 Ft 8 459 Ft
(6 661 Ft + 27% ÁFA) [23.15EUR] / db
Hűségpont: 56 pont
Készlet: 91 db

 

CO gáz koncentráció 30 ppm 50 ppm 100 ppm 300 ppm
EN 50291 szabvány követelménye Nincs riasztás 60 - 90 perc 10 - 40 perc min. 3 perc
Mérési eredmények a TÜV SÜD R-546875 jegyzőkönyve alapján Nincs riasztás 66 -71 perc 26 – 33 perc 64 – 85 mp.
Mérési eredmények a Szenzortechnika Kft. G/265/2015 jegyzőkönyve alapján Nincs riasztás  71 – 72 perc 20 perc  31 – 50 mp.

 

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Piacfelügyeleti Főosztálya a megfelelő vizsgálati eredményekre való tekintettel
a CO201A cikkszámú
elemes táplálású szénmonoxid érzékelőt
felvette a megfelelő termékek listájára.
 
Az említett lista közvetlenül megtekinthető az alábbi linkre kattintva:

A kompakt méretű érzékelők segítségével a mérgező, színtelen és szagtalan szén-monoxid gáz jelenléte mutatható ki a lakások levegőjében. A szén-monoxid a tökéletlen égés eredményeképpen juthat a meghibásodott fűtőberendezésből a laktérbe akár halálos, fulladásos balesetet is okozva. Az érzékelő 4 lépcsőben fény- és hangjelzéssel riaszt, ha a gáz koncentrációja egy beállított értéket átlép, így védve a lakásban tartózkodók egészségét. A készülék azonban nem nyújt védelmet a szén-monoxid krónikus hatásai ellen és nem biztosít teljes védelmet a speciális kockázattal szemben! A termék használata nem helyettesíti a fűtőberendezések szakszerű telepítését és karbantartását, valamint a megfelelő szellőzés biztosítását!

 Tápellátás:
 3 db 1,5 V AA elem(tartozék)
 Érzékelő elem:
 elektrokémiai cellás
 Áramfelvétel:
 Nyugalmi állapot:

AZ ÉRZÉKELŐ EGYSÉG ÉLETTARTAMA AZ ELSŐ BEÜZEMELÉSTŐL SZÁMÍTOTT 7 ÉV. AZ ÉRZÉKELŐ „ÉLETTARTAM VÉGE” KIJELZÉSI OPCIÓVAL RENDELKEZIK. „Élettartam vége” funkció: az érzékelő élettartama az első beüzemelése után (amikor az elemek első alkalommal feszültség alá helyezik a készüléket) indul. A készülék elektronikus élettartam érzékelő egységgel van ellátva, amely az élettartam végét a kijelzőn megjeleníti.

CO- és gázérzékelő készülékek

Az éghető anyagok nem megfelelő égésekor szén-monoxid (CO) keletkezik, amely az emberek és állatok számára mérgező, halálhoz is vezethet. A szén-monoxid erősen kötődik a hemoglobinhoz, képes súlyos oxigénhiányt okozni a szervezetben. A szén-monoxid mérgezés károsíthatja a létfontosságú szerveket, súlyos esetben végzetes lehet. A CO érzékelő használata szinte kötelezőnek tekinthető minden olyan helyiségben, ahol tüzelőberendezés található. Csak abban az esetben tudhatjuk biztonságban a családunkat, ha a CO érzékelőt a megfelelő módon és helyre szereljük fel. A szén-monoxid érzékelőt úgy kell felszerelni, hogy azt ne lökhessük le, ne legyen könnyen eltávolítható. A szén-monoxid érzékelő hangja elég erős kell legyen, hogy alvás közben garantáltan felébredjünk, és azonnal elhagyhassuk a lakást.

Hova szereljük fel a CO érzékelőt?
A CO érzékelőt falra is és mennyezetre is szerelhetjük. Amennyiben az érzékelőt a falon szeretnénk elhelyezni, az ablakok és ajtók felső síkjánál magasabban kapjon helyet, de a készülék és a mennyezet közötti távolság legalább 15 centiméter legyen. Ha a CO érzékelő a mennyezetre kerül, a falaktól mért távolsága legyen legalább 35-40 centiméter. Lejtett mennyezet esetén a CO értékelő magasabb pontra kerüljön. 

Figyeljünk arra is, hogy a szén-monoxid érzékelő a tüzelőberendezéstől 1-2 méteres távolságban kerüljön elhelyezésre. Ha a helyiségben válaszfal vagy térelválasztó függöny található, az érzékelő a tüzelőberendezéssel azonos oldalra kerüljön! Amennyiben a hálószobában is szeretnénk CO érzékelőt telepíteni, de a helyiségben nincs tüzelőberendezés, abban az esetben a készüléket légzési magasságban helyezzük el.

A nem megfelelően elhelyezett szén-monoxid érzékelő nem képes ellátni a feladatát. A készüléket nem szabad a szekrényekben, illetve azok alatt vagy mögött elhelyezni. Az érzékelőt ne rejtsük a függöny mögé, ahol a vászon gátolja a levegő szabad áramlását. Kerüljük azokat a helyeket, ahol valamilyen légtechnikai berendezés közvetlen hatása érvényesül, ne szereljük például klímaberendezés vagy páraelszívó alá. Érdemes tudni azt is, hogy a por és egyéb szennyeződések megakadályozhatják a szén-monoxid érzékelő rendes működését. 

A szén-monoxid színtelen, szagtalan, a levegőnél kismértékben könnyebb gáz, ami már kis mennyiségben is súlyos mérgezést idézhet elő. Emiatt a CO érzékelő használata erősen javasolt minden olyan helyiségben, ahol tüzelőberendezés működik.

Szállítás

Barion

Személyes átvétel


Ha személyesen szeretné átvenni csomagját 4086 Hajdúvid Krúdy Gyula u-i telephelyünkön, válassza ezt az opciót. Mielőtt érte jönne, mindenképp egyeztessen előbb ügyfélszolgálatunkkal a 0652/219-400-es telefonszámon. Fizethet a webshopban bankártyával, utalással, de akár a helyszínen is készpénzzel, bankkártyával.

Házhoz szállítás átutalással


Házhoz szállítás Magyarország területén. Fizesse be számlánkra vagy utalja át , (Kathi Sándor e.v. Budapest Bank: 10101061-17070400-02004007) , a megrendelt áru ellenértékét a szállítási díjjal. Befizetésnél a közlemény rovatba írja be a rendelés számának első 5 jegyét, melyet e-mailben visszaigazoláskor kap.

Szállítási díj: 1 299 Ft

Házhoz szállítás utánvét


Házhoz szállítás Magyarország területén a futárnál történő fizetéssel készpénzzel vagy bankkártyával. Válassza ezt a szállítási módot, ha a csomag átvételekor szeretné fizetni a vásárlás értékét. A futárnál lehetőség van készpénzzel és bankkártyával is fizetni.

Szállítási díj: 1 499 Ft
Barion

Házhoz szállítás online(bankkártyás) fizetés


Házhoz szállítás Magyarország területén. Fizesse ki bankkártyával vagy Barion tárcából a megrendelt áru ellenértékét a szállítási díjjal.

Szállítási díj: 1 299 Ft
PayPal

Házhoz szállítás Paypal fizetéssel


Házhoz szállítás Magyarország területén Paypal fizetéssel. Válassza ezt a szállítási módot, ha Paypal-al szeretné fizetni a vásárlás értékét.

Szállítási díj: 1 999 Ft
Barion
GLS Csomagpont

GLS csomagpont online(bankkártyás) fizetés


Válassza ezt a szállítási módot, ha előre ki szeretné fizetni rendelését bankkártyával itt a webshopban, és GLS csomagponton szeretné átvenni csomagját.

Szállítási díj: 1 299 Ft
GLS Csomagpont

GLS csomagpont utánvét


Válassza ezt a szállítási módot, amennyiben GLS csomagponton szeretné átvenni csomagját a csomagponton történő fizetéssel.

Szállítási díj: 1 499 Ft
Barion
PayPal

European transport


European delivery conditions: -We can grant orders that come from abroad with Paypal and credit card payment. -We can deliver within named countries: Slovakia, Slovenia, Austria. Czech Republic, Romania, Croatia, Poland, Germany, Belgium, Netherlands, Luxembourg, -Delivery deadline: 4-8 days -The pack weight cant be over 40 kgs.

Szállítási díj: Rendelés értékétől függ

Mások az alábbi termékeket vásárolták mellé...

Hasonló termékek