Ügyfélszolgálat H-P 9-15 óráig. E-mail: info@vilagitasok.hu

SZÉN-MONOXID-ÉRZÉKELŐ HONEYWELL XC70-HU-A (ALARM SCAN APP)
SZÉN-MONOXID-ÉRZÉKELŐ HONEYWELL XC70-HU-A (ALARM SCAN APP)
RRP: 16 914 Ft  
13 776 Ft

SZÉN-MONOXID-ÉRZÉKELŐ HONEYWELL XC70-HU-A (ALARM SCAN APP)

 

Új kivitel! Alarm Scan App okos eszköz támogatással

A hatékonyabb védelem érdekében a végfelhasználók és a professzionális telepítő szakemberek számára az Alarm Scan App okostelefon alkalmazás segítségével a vészjelző készülékek bizonyos alapadatai és a riasztásokkal kapcsolatos legfontosabb információk kiolvashatók.

Az Alarm Scan App elérhető Android és IoS készülékekhez.

 

Tökéletes megbízhatóság
Saját tesztek során bizonyított hosszú élettartamú érzékelőtechnológia.
Európai Uniós akkreditációval rendelkező, független tanúsító intézet (BSI) által tanúsítottan megfelel az  EN50291-1:2010 és EN50291-2:2010 szabványoknak.
Zárt burkolat a káros környezeti körülmények elleni védelem érdekében.
Riasztás-memória
Eseménynaplózás
Opcionális előriasztás.
Alacsony gázkoncentráció mérési üzemmód.
Élettartam vége jelzés.

Alacsony költség a teljes élettartamra vetítve
7 év (XC70) élettartam és jótállás.
Karbantartás mentes – nincs cserélendő elem, vagy alkatrész.

Rongálásbiztos
Beépített akkumulátor.
Könnyen rápattintható a hátlapra, de ezután csak szerszám (csavarhúzó) segítségével lehet levenni.
Az aktiválás a hátlapra történő felpattintással, a kikapcsolás a hátlapról történő leszereléssel oldható meg.

Könnyű telepítés
Használható szabadon állóan, vagy falra, mennyezetre rögzítve.
A hátlapra teljesen rácsúsztatva azonnal üzembe helyezhető.

Teljes körű megoldás
Minden X-sorozatú vészjelző vezeték nélküli rendszerbe kapcsolható az XW100* csatlakozómodullal.
A Honeywell X-sorozata egymással kompatibilis tűz- és CO-vészjelzők teljes kínálatát tartalmazza.

Lakókörnyezetre tervezve
Kisméretű, kompakt kialakítás.
Jól illik a lakókörnyezetekbe.

Könnyen kezelhető és használható
Riasztás és hibajelzés elnémítása.
Nagy méretű gomb, mely egy például a mennyezetre szerelt vészjelző esetén akár egy seprűnyéllel is könnyen megnyomható.
Nagy hangerejű sziréna.
Ellenőrzés kis hangerővel.
 

Különleges funkciók
Előriasztás funkció
Az X Series minden tagja képes a szabványos riasztási szinteknél korábban, úgynevezett előriasztást adni. Ezzel a funkcióval a vészhelyzeti riasztási szint 25, 50, 75 százalékánál előriasztást ad a vészjelző, és a „Szellőztessen” jelzés jelenik meg.
Azok akik az átlagosnál komolyan aggódnak a készülék aktiválásakor külön engedélyezhetik ezt a funkciót. Normál használat mellett ezen funkció alkalmazása nem szükséges.
CO Szenzor tesztelése
A szén monoxid vészjelzők tesztelése (a teszt gomb megnyomása) csak az elektronikát, elemet és a szirénát teszteli le, de a szén-monoxidot érzékelő cellát nem.
Alapesetben a CO-vészjelző csak akkor riaszt, ha a 43 ppm-nél magasabb koncentráció egy bizonyos ideje már fennáll. A készülék ideiglenesen alacsony gázkoncentráció mérési üzemmódra kapcsolható annak érdekében, hogy azt mérőkészülékként lehessen használni.
Ebben az üzemmódban a vészjelző azonnal jelzi, ha a CO-szint 10 ppm-nél magasabb.
Ebben az üzemmódban könnyen tesztelhető a vészjelző CO érzékelő szenzorának működése. A tesztelést egyszerűen a készülékre rálehelt cigaretta füsttel el lehet végezni. Mivel egy közepesen erős dohányos ember által kilélegzett levegő akkor is 10ppm-nél magasabb CO koncentrációt tartalmaz, amikor éppen nem cigarettázik, a tesztelés akár cigaretta nélkül is sikeres lehet.

Eseménynaplózás
A Honeywell CO-vészjelző szakemberek által letölthető módon rögzíti az eseményeket. Ezáltal a CO-eseményeket alaposabban ki lehet elemezni (pl. részletes információk nyerhetők az elmúlt 7 nap CO-koncentrációiról, illetve a teljes működési élettartam során mért heti maximumokról). A rendszer a riasztási események dátumát is rögzíti.
Népszerű oldalak

CO- és gázérzékelő készülékek

Az éghető anyagok nem megfelelő égésekor szén-monoxid (CO) keletkezik, amely az emberek és állatok számára mérgező, halálhoz is vezethet. A szén-monoxid erősen kötődik a hemoglobinhoz, képes súlyos oxigénhiányt okozni a szervezetben. A szén-monoxid mérgezés károsíthatja a létfontosságú szerveket, súlyos esetben végzetes lehet. A CO érzékelő használata szinte kötelezőnek tekinthető minden olyan helyiségben, ahol tüzelőberendezés található. Csak abban az esetben tudhatjuk biztonságban a családunkat, ha a CO érzékelőt a megfelelő módon és helyre szereljük fel. A szén-monoxid érzékelőt úgy kell felszerelni, hogy azt ne lökhessük le, ne legyen könnyen eltávolítható. A szén-monoxid érzékelő hangja elég erős kell legyen, hogy alvás közben garantáltan felébredjünk, és azonnal elhagyhassuk a lakást.

Hova szereljük fel a CO érzékelőt?
A CO érzékelőt falra is és mennyezetre is szerelhetjük. Amennyiben az érzékelőt a falon szeretnénk elhelyezni, az ablakok és ajtók felső síkjánál magasabban kapjon helyet, de a készülék és a mennyezet közötti távolság legalább 15 centiméter legyen. Ha a CO érzékelő a mennyezetre kerül, a falaktól mért távolsága legyen legalább 35-40 centiméter. Lejtett mennyezet esetén a CO értékelő magasabb pontra kerüljön. 

Figyeljünk arra is, hogy a szén-monoxid érzékelő a tüzelőberendezéstől 1-2 méteres távolságban kerüljön elhelyezésre. Ha a helyiségben válaszfal vagy térelválasztó függöny található, az érzékelő a tüzelőberendezéssel azonos oldalra kerüljön! Amennyiben a hálószobában is szeretnénk CO érzékelőt telepíteni, de a helyiségben nincs tüzelőberendezés, abban az esetben a készüléket légzési magasságban helyezzük el.

A nem megfelelően elhelyezett szén-monoxid érzékelő nem képes ellátni a feladatát. A készüléket nem szabad a szekrényekben, illetve azok alatt vagy mögött elhelyezni. Az érzékelőt ne rejtsük a függöny mögé, ahol a vászon gátolja a levegő szabad áramlását. Kerüljük azokat a helyeket, ahol valamilyen légtechnikai berendezés közvetlen hatása érvényesül, ne szereljük például klímaberendezés vagy páraelszívó alá. Érdemes tudni azt is, hogy a por és egyéb szennyeződések megakadályozhatják a szén-monoxid érzékelő rendes működését. 

A szén-monoxid színtelen, szagtalan, a levegőnél kismértékben könnyebb gáz, ami már kis mennyiségben is súlyos mérgezést idézhet elő. Emiatt a CO érzékelő használata erősen javasolt minden olyan helyiségben, ahol tüzelőberendezés működik.

Raktáron :  2 db
13 776 Ft
RRP: 16 914 Ft  
Adatok
Védelem:
IP20
ID:
769724
Szállítási idő:
2-5 munkanap
Garancia:
84
Gyártói cikkszám:
GAZEGY069
Cikkszám:
GAZEGY069
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!