Ügyfélszolgálat H-P 9-15 óráig. E-mail: info@vilagitasok.hu

Szén-monoxid (CO) érzékelő CO218A  10év
Szén-monoxid (CO) érzékelő CO218A 10év
13 612 Ft

Szén-monoxid (CO) érzékelő CO218A 10év

 

CO gáz koncentráció 27 ppm 55 ppm 110 ppm 330 ppm
EN 50291 szabvány követelménye Nincs riasztás 60 - 90 perc 10 - 40 perc min. 3 perc
Mérési eredmények a TÜV SÜD R-546875 jegyzőkönyve alapján Nincs riasztás 66 -71 perc 26 – 33 perc 64 – 85 mp.
Mérési eredmények a Szenzortechnika Kft. G/265/2015 jegyzőkönyve alapján Nincs riasztás  71 – 72 perc 20 perc  31 – 50 mp.

 

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Piacfelügyeleti Főosztálya a megfelelő vizsgálati eredményekre való tekintettel
a CO218A cikkszámú
elemes táplálású szénmonoxid érzékelőt
felvette a megfelelő termékek listájára.
 
Az említett lista közvetlenül megtekinthető az alábbi linkre kattintva:

A kompakt méretű érzékelők segítségével a mérgező, színtelen és szagtalan szén-monoxid gáz jelenléte mutatható ki a lakások levegőjében. A szén-monoxid a tökéletlen égés eredményeképpen juthat a meghibásodott fűtőberendezésből a laktérbe akár halálos, fulladásos balesetet is okozva. Az érzékelő 4 lépcsőben fény- és hangjelzéssel riaszt, ha a gáz koncentrációja egy beállított értéket átlép, így védve a lakásban tartózkodók egészségét. A készülék azonban nem nyújt védelmet a szén-monoxid krónikus hatásai ellen és nem biztosít teljes védelmet a speciális kockázattal szemben! A termék használata nem helyettesíti a fűtőberendezések szakszerű telepítését és karbantartását, valamint a megfelelő szellőzés biztosítását!

 Tápellátás:
 3 db 1,5 V AA elem(tartozék)
 Érzékelő elem:
 elektrokémiai cellás
 Áramfelvétel:
 Nyugalmi állapot:

AZ ÉRZÉKELŐ EGYSÉG ÉLETTARTAMA AZ ELSŐ BEÜZEMELÉSTŐL SZÁMÍTOTT 7 ÉV. AZ ÉRZÉKELŐ „ÉLETTARTAM VÉGE” KIJELZÉSI OPCIÓVAL RENDELKEZIK. „Élettartam vége” funkció: az érzékelő élettartama az első beüzemelése után (amikor az elemek első alkalommal feszültség alá helyezik a készüléket) indul. A készülék elektronikus élettartam érzékelő egységgel van ellátva, amely az élettartam végét a kijelzőn megjeleníti.

CO- és gázérzékelő készülékek

Az éghető anyagok nem megfelelő égésekor szén-monoxid (CO) keletkezik, amely az emberek és állatok számára mérgező, halálhoz is vezethet. A szén-monoxid erősen kötődik a hemoglobinhoz, képes súlyos oxigénhiányt okozni a szervezetben. A szén-monoxid mérgezés károsíthatja a létfontosságú szerveket, súlyos esetben végzetes lehet. A CO érzékelő használata szinte kötelezőnek tekinthető minden olyan helyiségben, ahol tüzelőberendezés található. Csak abban az esetben tudhatjuk biztonságban a családunkat, ha a CO érzékelőt a megfelelő módon és helyre szereljük fel. A szén-monoxid érzékelőt úgy kell felszerelni, hogy azt ne lökhessük le, ne legyen könnyen eltávolítható. A szén-monoxid érzékelő hangja elég erős kell legyen, hogy alvás közben garantáltan felébredjünk, és azonnal elhagyhassuk a lakást.

Hova szereljük fel a CO érzékelőt?
A CO érzékelőt falra is és mennyezetre is szerelhetjük. Amennyiben az érzékelőt a falon szeretnénk elhelyezni, az ablakok és ajtók felső síkjánál magasabban kapjon helyet, de a készülék és a mennyezet közötti távolság legalább 15 centiméter legyen. Ha a CO érzékelő a mennyezetre kerül, a falaktól mért távolsága legyen legalább 35-40 centiméter. Lejtett mennyezet esetén a CO értékelő magasabb pontra kerüljön. 

Figyeljünk arra is, hogy a szén-monoxid érzékelő a tüzelőberendezéstől 1-2 méteres távolságban kerüljön elhelyezésre. Ha a helyiségben válaszfal vagy térelválasztó függöny található, az érzékelő a tüzelőberendezéssel azonos oldalra kerüljön! Amennyiben a hálószobában is szeretnénk CO érzékelőt telepíteni, de a helyiségben nincs tüzelőberendezés, abban az esetben a készüléket légzési magasságban helyezzük el.

A nem megfelelően elhelyezett szén-monoxid érzékelő nem képes ellátni a feladatát. A készüléket nem szabad a szekrényekben, illetve azok alatt vagy mögött elhelyezni. Az érzékelőt ne rejtsük a függöny mögé, ahol a vászon gátolja a levegő szabad áramlását. Kerüljük azokat a helyeket, ahol valamilyen légtechnikai berendezés közvetlen hatása érvényesül, ne szereljük például klímaberendezés vagy páraelszívó alá. Érdemes tudni azt is, hogy a por és egyéb szennyeződések megakadályozhatják a szén-monoxid érzékelő rendes működését. 

A szén-monoxid színtelen, szagtalan, a levegőnél kismértékben könnyebb gáz, ami már kis mennyiségben is súlyos mérgezést idézhet elő. Emiatt a CO érzékelő használata erősen javasolt minden olyan helyiségben, ahol tüzelőberendezés működik.

Raktáron :  2 db
13 612 Ft
A vásárlás után járó pontok: 68 Ft
Adatok
Védelem:
IP20
ID:
858529
Szállítási idő:
2-5 munkanap
Garancia:
24
Gyártó:
Tracon
Gyártói cikkszám:
CO218A
Vonalkód:
5 997 374 224 280,00000000000
Cikkszám:
CO218A
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!